Gräsrotspolitik i Myrbacka

En politisk/ideologisk taggare har plötsligt dykt upp i Myrbacka. En dyslektisk sådan verkar det som, alternativt någon som inte riktigt behärskar engelska språket till fullo. Se bara här:Uppenbarligen är denna taggare inte särdeles förtjust i feministiska tankegångar om de härskartekniker som män mer eller mindre medvetet upprätthåller och utövar. Nåjo, feminismen måste ju också få kritiseras, så inget fel där.

Den här taggaren har åsikter också om poliser:Poliser behövs alltså i en stat, verkar taggaren tycka. Men vad uppvisar det här för människobild? "Violent mongos"? Jaa, jag vet inte, lite misantropiskt kanske.

Ytterligare en av taggarens åsikter om poliser, den här gången skriven på ett sätt som gör att jag inte riktigt kan avgöra om det är ironiskt menat eller inte:Det förekommer rentav litterära referenser i taggarens budskap:Det är alltså Joseph Hellers Catch 22 taggaren hänvisar till, antar jag. Men vad har det här budskapet på ett elskåp vid Myrbacka torg att göra? Jag skulle gärna ha sett en lite längre förklaring här. Kanske förklaringen är på väg. Jag ska hålla ögonen öppna.
10.05.2012 kl. 17:55

Oh Carson

”Hur kan de levande fortsätta leva, när döden finns?” Carson McCullers, du vackra & alltför tidigt döda författarinna.
09.05.2012 kl. 14:39

1411

I dag köpte jag 1411 sidor litteratur för 10 €. Det var ett bra köp.

REA-böcker, ja. Förlagens ständiga plåga. Varför köpa en bok för 30 € då den snart slumpas bort för 3 €? Hade jag råd skulle jag gärna köpa fler nya dyra böcker i hårdpärm. Bara för att. Känna mig lite rikare. Men tills dess nöjer jag mig med Akademens REA-låda.

Edit: Grossman heter ju då inte Vintage i förnamn utan Vasily.

27.04.2012 kl. 11:43

Kaffe med vänner

En av världens bästa sysselsättningar är ju som bekant att träffa sina goda vänner över ett par koppar kaffe. Het svart dryck och mustiga samtal om litteratur och andra viktiga saker. Sådant gör mig rätt lycklig och nöjd.

Meet Lari, en av mina favoritmänniskor i hela vida världen. Och en bra vän att dricka kaffe med.(Ja, det är en Penguin-kopp, My Man Jeeves av P.G. Wodehouse närmare bestämt.)
26.04.2012 kl. 09:14

Att fly, budget-style

I morgon ska jag försvinna för några dagar. Jag har hyrt en liten stuga på Rastböle Camping i östra Helsingfors. Det ska bli kul. Ser fram emot att få ligga och slöa och läsa hela veckoslutet, och att få simma i typ iskallt vatten mitt i natten. See ya on the East Side.

(Nej, jag har egentligen inte råd med det här, men whatthehell, jag måste fly lite nu.)
19.04.2012 kl. 20:54

Ge upp

Ibland tänker jag att det är det enda som skiljer oss från djuren. Vi kan ge upp. Erkänna oss besegrade.
—Kristian Lundberg
18.04.2012 kl. 23:14

Glada bankrånaren

I dag då jag steg av tåget i Myrbacka kom en långhårig kille ut ur tåget samtidigt som mig. Han gick där bredvid mig med en stor svart plastsäck i famnen.Vi gick ner för trapporna i tågstationen samtidigt och då vi kom till dörrarna där nere höll jag upp dörren åt honom så han kunde passera med sin stora säck. Han log stort mot mig och såg hög eller väldigt berusad ut. Han nickade och sa: ”Kiitti, mun täytyy täst lähtee ku mul on nää pankkiryöstön rahat täs.” Jag skrattade och svarade att han får lov att dela med sig av sitt byte. På vilket han svarade: ”Mä olin tos putkassa viikonloppuna!” Jag vet inte riktigt vad han ville säga med det men han log stort och fortsatte nicka mot mig så jag log tillbaka, visade tumme upp och gick vidare.
17.04.2012 kl. 20:43

Skilsmässoteckning

Den här teckningen ritade min dotter i fjol några dagar innan jag flyttade ut från den lägenhet som varit vårt gemensamma hem. Nu bor barnen här på Pärlgränden med mig varannan vecka, och varannan vecka bor de hos sin mamma. Lite river det nog fortfarande i mig då jag läser de ord hon velat ha med på sin teckning: ”Mamma och pappa ska skiljas.”

15.04.2012 kl. 11:09

Önskas: Semi-sadistisk redaktör

Jag har länge skrivit recensioner och essäer för olika publikationer, men nu har mitt första skönlitterära alster blivit tryckt och utskickat i världen (läs: Svenskfinland och små små klickar av övriga Norden). Nummer 1/2012 av tidskriften Horisont (som borde GÖRA NÅGOT ÅT SIN HEMSIDA och FIXA MER AKTUELL INFO om vad som händer och sker) innehåller min novell ”Persona non grata”. Novellen upptar 9 sidor i tidningen, den är alltså rätt lång för det forum den trycks i, och tyvärr tyvärr innehåller den minst tio saker jag vid en genomläsning vill gå in och ändra på. Men det kan jag inte göra (annat än i textfilen på datorn). För nu finns novellen där i tidningen, beyond my reach.

Förlagsredaktörer: ni behövs, och jag önskar att den här novellen hade fått en tuff session av en semi-sadistisk textmanglare innan den gick i tryck.

13.04.2012 kl. 18:58

Hur länge?!?

En kid på ungdomsgården frågade mig idag: "Hur länge ska du ha dom där sakerna på ögonen?"

Dom där sakerna.

Barnet hänvisade alltså till mina pollenallergiska uppsvullna svidande ögon. Ja, hur länge? Vem vet. Forever, baby.

11.04.2012 kl. 15:40

”Den bästa definitionen på hem är bibliotek”
—Elias Canetti

Mathias här, hej.

Följ mig på Twitter här


Ensamstående tvåbarnspappa
& litteraturvetare
 
& musicloving son of a bitch

Författare till boken Kopparbergsvägen 20 som kommer att publiceras av Schildts & Söderströms.


Du kan läsa mina bokrecensioner här (Hbl) eller här (Ny Tid). Och så kan du köpa eller låna den här boken som jag medverkar i. Under hösten 2012 utkom boken Vardagshjälte 24/7 som jag också medverkar i.

 

Länklista

 


Senaste kommentarer