En sekund någon gång

06.12.2012 kl. 18:51
Den här veckan har gått åt till att .. ja, jag vet inte. Sitta på föreläsning, läsa recensionsbok och skriva recension, åka runt på olika ärenden, gå på julfest, och nu idag — självständighetsdagen – till inget alls förutom att baka lite bullar och pepparkakor med barnen hos mina föräldrar. Tiden bara går. Jag har tänkt på död. På att allt det här en dag kommer att ta slut. Att jag under en sekund någon gång i framtiden ska komma att se mina barn (och framtida barnbarn) för sista gången någonsin. Att jag ska komma att dra mitt sista andetag. Att jag aldrig mer kommer att få se hösten. Att jag aldrig mer kommer att kunna samtala med mina vänner. ”Döden, i varje andetag”, har jag skrivit i en work in progress. Ja. Ibland tänker jag på död hela tiden. Det är inte så att det oroar mig, åtminstone inte så länge som jag fortfarande kan njuta av livet. Vilket jag kan. Rätt ofta, faktiskt.
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

”Den bästa definitionen på hem är bibliotek”
—Elias Canetti

Mathias här, hej.

Följ mig på Twitter här


Ensamstående tvåbarnspappa
& litteraturvetare
 
& musicloving son of a bitch

Författare till boken Kopparbergsvägen 20 som kommer att publiceras av Schildts & Söderströms.


Du kan läsa mina bokrecensioner här (Hbl) eller här (Ny Tid). Och så kan du köpa eller låna den här boken som jag medverkar i. Under hösten 2012 utkom boken Vardagshjälte 24/7 som jag också medverkar i.

 

Länklista

 


Senaste kommentarer