ANGER

06.11.2012 kl. 21:12
Två eminenta kvinnor om anger, ilska:

”Anger is a very intense but tiny emotion, you know. It doesn’t last. It doesn’t produce anything” —Toni Morrison

”There is life in anger” —Siri Hustvedt

Det ena uttalandet behöver givetvis inte utesluta det andra, men överlag tycker jag att min gut-feeling ligger närmare Siris ord om ilska. Vad säger ni?

Jag håller vid närmare eftertanke inte alls med Morrison. Ilska är ingen tiny emotion, tycker jag, och heller inte enbart intense. Tvärtom kan den vara stor. Drivande. Sporrande. Ilska. Bra känsla, tyvärr lite stigmatiserad bland civiliserade kultiverade vuxna.
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
You should do some exploration of the biblical idea of anger. There is a wrong sort of anger, but there is also a sense of 'righteous anger', and that is actually an anger we are encouraged to have. It's an anger at sin, at the brokenness of the world, and that longs for everything to be set right again.
Jake Belder07.11.12 kl. 08:48

”Den bästa definitionen på hem är bibliotek”
—Elias Canetti

Mathias här, hej.

Följ mig på Twitter här


Ensamstående tvåbarnspappa
& litteraturvetare
 
& musicloving son of a bitch

Författare till boken Kopparbergsvägen 20 som kommer att publiceras av Schildts & Söderströms.


Du kan läsa mina bokrecensioner här (Hbl) eller här (Ny Tid). Och så kan du köpa eller låna den här boken som jag medverkar i. Under hösten 2012 utkom boken Vardagshjälte 24/7 som jag också medverkar i.

 

Länklista

 


Senaste kommentarer